Merhaba,
Yaz tatilinin rehaveti içinde bir önceki yazımla bu yazının arası oldukça açıldı. Başta sevgili editörüm Melih Kafa olmak üzere, Açık Site okurlarından özür diliyorum.
Bundan yaklaşık bir yıl önce, İstanbul’dan ayrılıp Malatya – İnönü Üniversitesi’ne geldim. İstanbul’dan ayrılmadan önce YTÜ’deki burada adını vermeyi uygun bulmadığım bir müzikçi arkadaşım “Hayrola! Malatya’ya gidiyormuşsun, Kayısı yemeye mi gidiyorsun?” demişti.
Hayır sevgili dostum,
Malatya’nın kayısısı meşhur olabilir sence, ancak ben buraya Anadolu gençlerini eğitmeye geldim. Senin küçük gördüğün Anadolu gencini eğitmeye. Çünkü, ben içimde yurt sevgisi taşıyan, vatanın her santimetrekaresini kutsal gören bir insanım.
Anadolu’yu ve Anadolu insanını ihmal edilmesi, değersiz görülmesi çok yanlış. Şunu unutmayalım ki, büyük önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nı Anadolu insanının desteğiyle kazandı. Bu büyük zafer bir anlamda Anadolu’nun zaferidir.
Malatya’da üyesi bulunduğum Üniversite, Atatürk’ün silah arkadaşı, dava arkadaşı İsmet İNÖNÜ’nün adını taşıyor. Kendisi ilk TBMM’nin Malatya milletvekili, Türkiye Cumhuriyet’inin ikinci Cumhurbaşkanı idi.
Köy Enstitüleri Projesi, Türkiye’nin en büyük projesi idi. Bu proje, Anadolu insanının ve Türkiye’nin gerçek anlamda, çağdaş, ileri bir topluma dönüşmesini sağlayacak, Avrupa’nın bile dikkatini çekmiş olağanüstü bir proje idi. Ancak, DP iktidarı ne yazık ki, bu projeden korktular. Çünkü, toplumu ülke genelinde aydınlık düşünceye sevkedecekti bu proje. Sadece İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlere yatırım yapmak onlara daha kolay geldi.
Size biraz Malatya’dan bahsedeyim. Ben İnönü Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı’nda ders veriyorum. Bu bölüm, resim-iş ve müzik öğretmeni yetiştiriyor. Bu bölüme Anadolu’dan gençler okumaya geliyorlar. Onları çok seviyorum, onlar da beni seviyorlar. Malatya şehri de güzel, gelişmiş ve gelişmesini sürdüren sıcak bir şehir. Üniversitenin varlığı, şehrin gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Çok çağdaş, Atatürkçü, olağanüstü bir rektörümüz var. Bölümümüzün bağlı olduğu eğitim fakültesinin dekanı bir müzikçi.
Sözün özü, Malatya’da yaşadığım ve İnönü Üniversitesi’nde ders verdiğim ve çalıştığım için mutluyum ve gururluyum. Aşağıda Malatya ile ilgili ve üniversitemizle ilgili bazı linkler vereceğim. Arzu ederseniz bu web sayfalarında dolaşabilirsiniz. Ama önce, yandaki Bu sene sonuna doğru bir sempozyum gerçekleştirilecek üniversitemizde. “Cumhuriyetimizin 80. Yılında Müzik” başlığını taşıyor bu sempozyum.
fotoğrafa bakmanızı isterim. Bu bina, İnönü Üniversite’mizin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü binası.
İnönü Üniversitesihttp://www.inonu.edu.tr
“Cumhuriyetimizin 80.yılında Müzik Sempozyumu”
http://www.inonu.edu.tr/sempozyum/muzik2003/
Bu arada İnönü Üniversitesi’nde Windows işletim sisteminin yanında LİNUX kullanımı da gelişmiş ve gelişmekte, hatta MalatyaLinux web sayfası bile var.
Kişisel web sayfama aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.